top of page
Aktivitetar

Det er få stader i Norge ein finn eit så stort aktivitetstilbod som på Voss. Her finn du mengder av aktivitetar og opplevingar for ein minnerik ferie.  

 

Voss har blitt landskjend for ekstremsportbygda - her kan du prøva deg på alt frå fallskjermhopping og rafting til flyging i vindtunnel og smalahoveeting i trygge omgjevnader.  Vossafjella byr på uttalige turmuligheter både for liten og stor, somar som vinter.

smalahove

Berre eit steinkast unna Staupstunet ligg norges einaste smalahoveprodusent. Her produseres det om lag 70 000 smalahover i året. Her kan du bestille servering av denne tradisjonsrike retten i eit av deira stemningsfulle lokaler. 

På garden er det også gardsutsal av ulike produkt. 

IMG_2744.jpg

fottur

Klatring

Fine turmuligheter frå Staup og oppover mot Svartahorgi og Lønahorgi. Stien er skiltet frå Staup, forbi Staupsberget med ein fantastisk utsikt over lønavatnet, vidare forbi stølane på Moldbakken og opp til Svartahorgi (1037 moh).

Berre 5 minutt unna Staup ligg Voss Klatrepark. Her kan ein boltre seg i varierte og morosame løyper som passar like godt for barn som for vaknse. For meir info, sjå : Voss Active

På Staup ligg det og ein idyllisk klatreklippe som byr på passelege klatreutfordringar for dei fleste. Med riktig utstyr og kompetent vegleiar får du høve til å prøve klatring og rappell. Her kan du og melde deg på klatrekurs. Sjå wildvoss.no for meir info

hiQA-MGU.jpeg

På smalahovovetunet ved Lønavatnet er det mulighet for leige av robåt. 

Sjå alt Voss har å by på, på Visit Voss sine nettsider:

bottom of page